Робот Guardian GT з екзоскелетом дає людині суперсили (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робот Guardian GT з екзоскелетом дає людині суперсили (відео)

Технології&Авто
2640
Інтелектуальні екзоскелети можуть значно підвищити силу людського тіла і є перспективною галуззю розробок для будівництва та роботи в екстремальних середовищах. Створений компанією Sarcos Robotics робот Guardian GT з екзоскелетом для оператора, про який пишуть Wired і CNBC, нагадує техніку з фантастичних фільмів і дозволяє піднімати великі вантажі.
Двометрові руки Guardian GT з неймовірною плавністю і точністю повторюють людські рухи, при цьому кожна кінцівка піднімає до 225 кг, а потім повертається і маніпулює дуже делікатними предметами.
Проблема більшості сучасних розробок полягає в тому, що з точки зору майстерності маніпуляцій їм все ще далеко до людських рук. Робот може бути дуже сильним, але це не компенсує брак спритності. Однак Guardian GT має такі характеристики, які вирішують цю проблему. По-перше, його тіло кінематично еквівалентне людському, тож оператор, по суті, керує збільшеною копією власного тіла. Відстані між плечем і ліктем, ліктем і зап’ястям механічних кінцівок такі ж, як у справжніх рук. Це дозволяє навіть новачку без значної підготовки інтуїтивно зрозуміти принцип роботи робота і керувати ним.
Крім того, Guardian GT використовує тактильний зворотний зв’язок, тому оператор відчуває навколишнє середовище через трипалу руку машини. Це набагато підвищує якість маніпуляцій: тактильний зворотний зв’язок дозволяє людині відчувати, коли рука робота вступає в контакт навіть з невеликими об’єктами, такими як перемикачі і кнопки. Ще одна причина того, що Guardian GT такий спритний, полягає в тому, що його кінцівки виготовлені самою компанією, а не закуплені на стороні, й ідеально підігнані для роботи з системою.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас