Україна 700 днів не купує російський газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна 700 днів не купує російський газ

Енергетика
725
Україна не імпортує природного газу з Росії протягом 700 днів. Про це йдеться у повідомленні оператора української газотранспортної системи «Укртрансгаз» у Facebook.
«Сьогодні 700 днів як Україна не імпортує газ із Росії. За цей період із країн ЄС імпортовано 22,7 млрд м³ блакитного палива для потреб українських споживачів», – ідеться у повідомленні.
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» перестала закуповувати газ у російського газового монополіста «Газпром» у листопаді 2015 року.
Із 2014 року «Газпром» і «Нафтогаз» судяться у Стокгольмському арбітражі через контракти на постачання природного газу із РФ до України і транзит газу через українську територію.
31 травня стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив головні вимоги НАК «Нафтогаз України» у спорі із «Газпромом»: умову «бери або плати» скасовано; заборону на реекспорт скасовано; формулу ціни на газ переглянуто із 2014 року.
У Стокгольмі пройшло вже кілька раундів слухань, 9 жовтня відбувся черговий етап. Граничний термін винесення Стокгольмським арбітражем рішень як за контрактом на постачання газу, так і за транзитним контрактом, – кінець листопада 2017 року.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас