Гройсман переконаний, що наступного року ціни не зростатимуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман переконаний, що наступного року ціни не зростатимуть

Казна та Політика
574
Прогнози Кабінету міністрів України та Національного банку свідчать про стабільне зростання економіки і уповільнення інфляції.
Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає “Урядовий портал”. Прем’єр нагадав, що Національний банк України покращив прогноз зростання ВВП, за підсумками року він перевищить 2%.
“У наступному році очікуємо 3% і уповільнення інфляції. Цього року вона буде трохи більшою, ніж 11%, що цілком природно. У наступному році очікуємо також природне зниження. Ціни будуть стабільними, а економіка буде зростати”, – сказав Гройсман.
Нагадаємо, раніше в.о. голови НБУ Яків Смолій заявив, що адміністративно регульовані ціни в Україні в 2018-2019 роках будуть зростати на 10% щороку.
“Найбільш істотно серед компонентів інфляції в наступні роки (2018-2019 – ред.) зростуть адміністративно регульовані ціни, більш ніж на 10% на рік. Це в основному відбудеться внаслідок очікуваного поступового підвищення світових цін на енергоресурси з відповідним перенесенням на внутрішні ціни”, – заявив Смолій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас