Рішення суду про скасування зобов'язання ДФС прийняти 2 млрд. куб. м газу в податкову заставу неостаточне, - "Укрнафта" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення суду про скасування зобов'язання ДФС прийняти 2 млрд. куб. м газу в податкову заставу неостаточне, - "Укрнафта"

Фондовий ринок
135
Найбільша нафтовидобувна компанія “Укрнафта” заявляє, що рішення Верховного Суду про скасування зобов’язання Державної фіскальної служби (ДФС) прийняти як податкову заставу 2 млрд куб. м природного газу не є остаточним.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.
Згідно з повідомленням, Верховний Суд направив судову справу на новий розгляд до суду першої інстанції.
Таким чином, рішення про необхідність передачі природного газу в податкову заставу судовими інстанціями не прийнято.
“До вирішення цієї справи заява по здійсненню “повного комплексу передбачених Податковим кодексом заходів” є передчасною і розцінюється “Укрнафтою” як тиск держави в особі Офісу великих платників податків ДФС України”, – заявляє компанія.
“Укрнафта” наполягає на реалізації свого права на передачу 2 млрд куб. м газу як податкову заставу.
Раніше повідомлялося, що Верховний Суд України скасував рішення, яким суд нижчої інстанції зобов’язав ДФС прийняти 2,061 млрд куб. м газу як податкову заставу від ПАТ “Укрнафта”.
Йдеться про газ, який був видобутий “Укрнафтою” в 2006 році і спрямований на задоволення потреб населення, а розрахунок з його видобувачем не зроблено через відмову компанією документально оформляти продаж цього газу за затвердженим тарифом.
Згодом українські суди за позовами “Укрнафти” зобов’язали НАК “Нафтогаз України” повернути 2 млрд куб. м газу.
ДФС зазначає, що в результаті даного рішення Верховного Суду служба “отримала можливість вжити повний комплекс передбачених Податковим кодексом заходів, спрямованих на погашення податкового боргу компанії”, який на даний момент складає близько 13,8 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас