ЄС вирішив виділити 12 млрд євро на великі космічні проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вирішив виділити 12 млрд євро на великі космічні проекти

Світ
154
Європейський союз асигнував 12 млрд євро на інвестиції в розробку великих космічних проектів у період 2014-2020 рр., і вони вже почали служити мільйонам людей, зазначає Єврокомісія у зв’язку з початком спільної поїздки голови ЄК Жан-Клода Юнкера і президента Франції Емманюеля Макрона в космічний центр Куру (Гвіана).
У комюніке, поширеному в четвер, йдеться, що цей візит відбувається через рік після презентації Космічної стратегії для Європи і є частиною просування “амбітної промислової політики для забезпечення стратегічних інтересів Європейського Союзу”.
Серед космічних проектів ЄС виділені програма спостереження за Землею “Коперник”, супутникові навігаційні системи “Галілей”, EGNOS.
“Ці європейські космічні програми вже служать мільйонам людей. Завдяки використанню космічних даних помітно зросла ефективність аварійно-рятувальних служб, органів реагування на стихійні лиха, авіації, сільського господарства. Багато підприємств використовують ці дані для все більш інноваційних методів”, – йдеться в комюніке.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас