Екс-співробітник судиться з Tesla через незаконні звільнення сотень колег — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-співробітник судиться з Tesla через незаконні звільнення сотень колег

Фондовий ринок
342
Низка американських медіа повідомляє про одного ображено співробітника на ім’я Абрахам Дуарте, який стверджує, що компанія при цих звільненнях порушила закони штату Каліфорнія.
Позов проти компанії був поданий у вівторок на цьому тижні, суть звинувачення в тому, що компанія не повідомила працівників про звільнення, як того вимагає закон. Закон під назвою Worker Adjustment and Retraining Notification Act (WARN) передбачає, що компанії при звільненні більш ніж 50 осіб зобов’язані повідомляти про це щонайменше за три місяці.
За версією Tesla, масові скорочення — результат щорічного аналізу продуктивності співробітників: мовляв, деякі співробітники в результаті цього перегляду отримали підвищення і бонуси, але деякі — були звільнені. Іншими словами, у компанії стверджують, що це звільнення за погану роботу. За різними оцінками, в Tesla за результатами цього аналізу звільнили від 400 до 1200 осіб.
Адвокат позивача Нік Розенталь вважає, що такими заявами компанія приховує те, що насправді це було скорочення штату через брак роботи, а не через те, що звільнені виявилися неефективними працівниками. «У випадку з нашим клієнтом — це точно неправда. Він був відмінним працівником. Тому ми віримо, що це просто відмовка», — вважає юрист.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас