"Дочка" Daimler представила важку електровантажівку, випередивши Tesla (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Дочка" Daimler представила важку електровантажівку, випередивши Tesla (фото)

Технології&Авто
2388
Компанія Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation – японська “дочка” Daimler AG, якій належить бренд Mercedes-Benz – в середу представила першу у світі великотоннажну вантажівку з повністю електричним приводом у рамках автосалону в Токіо.
Про це пише “Інтерфакс-Україна”.
23-тонна електровантажівка E-FUSO Vision One здатна проїхати до 350 км без підзарядки і перевозити до 11 тонн вантажу, тобто, як стверджує Daimler в презентації, всього на дві тонни менше, ніж аналогічні машини з дизельними двигунами. Ємність блоку акумуляторних батарей – 300 кВт-год.
Таким чином, Fuso і Daimler випередили американську Tesla, яка планувала представити власну електровантажівку Semi 26 жовтня, але потім відклала презентацію до 16 листопада. Дальність пробігу без підзарядки планується від 320 км до 480 км.
"Дочка" Daimler представила важку електровантажівку, випередивши Tesla (фото)
Передбачається, що серійне виробництво E-FUSO One Vision буде розпочато протягом чотирьох років. Daimler орієнтується на ринки Японії, США і Європи, розраховуючи, що економічні і “чисті” електровантажівки зможуть замінити традиційні засоби переміщення товарів у межах міста.
Раніше Fuso запропонувала фургони eCanter, проїжджаючі на одній зарядці до 120 км. Їх вже використовують логістичні та кур’єрські компанії в Японії і США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас