Нафтогаз звинуватив Газпром у порушенні транзиту газу в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз звинуватив Газпром у порушенні транзиту газу в ЄС

Енергетика
751
Російський монополіст Газпром не виконує технічні зобов’язання за контрактом на транзит газу з Нафтогазом України щодо дотримання тисків газу в магістральних газопроводах на російсько-українському кордоні.
Про це повідомила прес-служба Нафтогазу.
Компанія зазначає, що за даними Укртрансгазу, з початку року недотримання Газпромом контрактних тисків (60-65 кгс/кв. см) було зафіксовано протягом 259 діб (88%) на точці входу ГІС Суджа транзитних магістральних газопроводів в українську ГТС. В даний час тиск становить лише 55,8 кгс/кв. см (при контрактному 60 кгс/кв. см).
Нафтогаз також нагадав, що є відповідальним транзитним партнером ЄС, повною мірою забезпечує надійне транспортування очікуваних європейськими замовниками обсягів природного газу за контрактом з Газпромом.
“Цього року обсяги транзиту російського газу в Україні перебувають на дев’ятирічному максимумі. За 9 місяців цього року через територію України в країни ЄС і Молдови протранзитовано понад 70 млрд куб. м російського газу”, – йдеться в повідомленні.
У січні-вересні 2017 року Україна збільшила транзит природного газу до країн Європи і Молдову через свою газотранспортну систему на 23,4% (на 13,3 млрд куб. м) в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – до 70,4 млрд куб. м.
“Однак аварійні ситуації на магістральних газопроводах РФ і нездатність Газпрому забезпечити контрактний тиск на російській стороні системи викликають побоювання щодо надійності постачання транзитного газу з Російської Федерації цієї зими”, – підкреслюють у компанії.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас