Кабмін відклав «жорсткі» правки в ПДР і відеофіксацію порушень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін відклав «жорсткі» правки в ПДР і відеофіксацію порушень

Технології&Авто
905
Кабмін відклав внесення правок в ПДР і посилення відповідальності за водіння в нетверезому стані до наступного засідання уряду. Нагадаємо, сьогодні, 25 жовтня передбачалося, що уряд затвердить законопроект, що передбачає кардинальні зміни в ПДР України і віддасть його на голосування в Раду.
«Трагедія, яка сталася в Харкові — це просто жах, це просто катастрофа. Ви повинні швидко і якісно змінити нормативну базу, якщо це потрібно, — сказав на засіданні уряду прем’єр Володимир Гройсман. — Я хочу доручити Арсену Авакову — візьміть на себе координацію цієї роботи. Найближчим часом підготуйте комплексне рішення, скоординуйте, якщо потрібно, інші міністерства, для ефективної системи, яка забезпечила б безпеку дорожнього руху та умови покарання порушників дорожнього руху. Вносьте свої пропозиції».
Арсен Аваков попросив присвятити цьому питанню наступне засідання уряду. «Потрібно присвятити його виключно цьому питанню. Ми пропонуємо кілька змін у закони для Верховної Ради і пропонуємо кілька постанов Кабінету міністрів, що стосуються цього питання. Ми можемо це ефективно зробити і запустити систему відеофіксації, над якою ми працювали останні три місяці, і деякі зміни в законодавстві», — сказав Арсен Аваков.
До роботи над змінами до законів вирішили підключити Укравтодор, маючи на увазі їхні пропозиції знизити швидкість в населених пунктах з 60 до 50 км/год. «На наступне засідання уряду ми внесемо і будемо обговорювати ці питання», — сказав Гройсман.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас