Валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютний ринок

Валюта
187
Нацбанк заспокоює ринок
Весь минулий тиждень на міжбанківському валютному ринку спостерігався підвищений попит на долари, незважаючи на начебто затихлий конфлікт навколо острова Тузла. Цього разу, на думку аналітиків, попит на долари і євро виник за аналогією з російським валютним ринком, де після арешту Михайла Ходорковського також почали скуповувати долари.
Для того щоб заспокоїти ринок, Нацбанк почав дуже цікавий крок: незважаючи на те, що в понеділок 27 жовтня котирування долара під впливом значного попиту підскочили до 5,3380 UAH/USD, він взяв і знизив курс продажу американської валюти до 5,3369 UAH/USD. Що ж стосується російського карбованця, то наїзди на олігархів у сусідній країні привели до того, що гривня почала зміцнюватися стосовно карбованця. У середньому його котирування відносно гривні опустилися на міжбанківському валютному ринку приблизно на 0,1 копійки.
Що ж стосується наявного валютного ринку, то на початку тижня він стабілізувався. Долар у середньому купували по 5,36 UAH/USD, а продавали по 5,42 UAH/USD. Єдина європейська валюта трохи знизилася в ціні: якщо в понеділок євро купували в середньому по 6,18 UAH/EUR, а продавали по 6,35 UAH/EUR, то до п'ятниці котирування єдиної європейської валюти знизилися до 6,15 UAH/EUR і 6,33 UAH/EUR відповідно.
За матеріалами:
Кіевскій ТелеграфЪ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас