В Асоціації захисту банків прокоментували вимоги НБУ щодо докапіталізації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Асоціації захисту банків прокоментували вимоги НБУ щодо докапіталізації банків

Казна та Політика
288
В Асоціації захисту банків (АЗБ) вважають, що вимоги Національного банку щодо збільшення розміру статутного капіталу банків чинять негативний вплив на ринок.
Про це заявила голова Асоціації захисту банків Катерина Назимко, повідомляється на сайті асоціації.
«Через постійне посилення зарегульованості банківської системи, власники банків просто побоюються інвестувати в сектор. Крім того, інвестори ще не до кінця оговталися від масового виведення банків з ринку. Тому скасування докапіталізації банків є, як ніколи, своєчасною та стабілізуючою ініціативою», – вважає Назимко.
Раніше на сайті Верховної Ради було опубліковано законопроект №7231, яким вносяться поправки в закон про розмір статутних капіталів банків. У липні 2014 року рішенням парламенту були суттєво збільшені вимоги до мінімального розміру статутного капіталу нових банків – з 120 до 500 мільйонів гривень. Існуючі банки повинні були розширити свій капітал до півмільярда гривень за 10 років. Пізніше даний період було для них скорочено. Діючі банки зобов’язали до 11 січня 2018 року посилити свої капітали до мінімум 400 мільйонів грн, через рік – до 450 мільйонів грн.
На думку профільного комітету Верховної Ради, вимоги щодо подальшого нарощування капіталу діючими банками вже не виконують роль компенсатора ризиків. А тому законодавці пропонують скасувати цю норму закону і зафіксувати розмір статутного капіталу банків на рівні 200 мільйонів гривень (актуальний на даний час).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас