Голова Intel: «Якщо компанія не використовує ШІ, то вона програє» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Intel: «Якщо компанія не використовує ШІ, то вона програє»

Світ
609
В інтерв’ю Wall Street Journal Брайан Кржаніч розповів про свої погляди на ШІ, про те, де він з’явиться найшвидше, і як відрізнити справжню ШІ-компанію від тієї, що просто піариться на цій темі. На його думку, компанії, які відмовляться від цієї технології або запізняться з її впровадженням, будуть викинуті за борт.
«Ми знаходимося на самому початку ШІ-трансформації. Індустрія ШІ переживає сьогодні те, що можна порівняти з раннім періодом розвитку інтернету, з тим, що відбувалося з ним в 90-і, — каже Кржаніч. — Тоді кожен говорив: „Якщо ви не трансформируетесь в інтернет-компанію, вам не вижити“. Те саме сьогодні відбувається з ШІ. Будь-які компанії, які ви можете уявити, у будь-які сфери буде втручатися ШІ. Якщо хтось це заперечує, його місце швидко займуть інші».
Директор Intel вважає, що ШІ у першу чергу вплине на соціальні медіа, інтернет-торгівлю і розважальні сервіси. Тут у алгоритмів є доступ до величезних масивів даних. На їх основі вони вже можуть будувати рекомендації, пропонувати певні новини, продукти. Зараз такий формат зароджується, але в майбутньому ШІ буде керувати стрічками і уподобаннями людей.
Вже сьогодні машинне навчання показує величезний потенціал в медицині. Алгоритми набагато ефективніше здатні працювати з результатами МРТ і з великими обсягами інших медичних даних. Алгоритми прискорюють розробку нових ліків, нових способів лікування. Тепер лікарі можуть покладатися не тільки на власний досвід, але і досвід тисяч інших лікарів, які об’єднані для них ШІ.
Зі свого боку Intel збирається посилювати свій напрямок розвитку нейронних обчислень. Це архітектура заліза, спеціально створена під такий тип завдань. Кржаніч сказав, що у компанії є мета: до 2020 року створити когнітивну систему, яка буде в 100 разів продуктивнішою, ніж сьогоднішні топові варіанти. ​Він зазначив, що, крім Intel, заслуговують уваги і схвалення Facebook, Amazon і Alibaba. Через їх доступ до великих даних вони рухають всю індустрію вперед​
На питання про те, як відрізнити компанію, яка просто говорить про ШІ, від тієї, яка робить реальні програми, він запропонував запитувати про те, як ШІ скоротив терміни вирішення проблем у роботі цього підприємства. Наприклад, Intel виробляє близько 1 млн чіпів на день. Процес виробництва кожного чіпа супроводжується створенням 1,6 млн фотографій. Кожна мить виробництва чіпа фіксується на фото. Пізніше, якщо буде встановлено брак, то система сама знайде момент, де була порушена технологія. Раніше це займало тижні, тепер пару годин. якщо компанія зможе навести подібний приклад, то можна говорити, що це ШІ-компанія.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас