Ілон Маск: «Тих, хто боготворить ШІ, не можна допускати до розробки» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск: «Тих, хто боготворить ШІ, не можна допускати до розробки»

Світ
1049
У своєму мікроблозі в Twitter голова Tesla і SpaceX Ілон Маск розкритикував експертів, які всерйоз міркують про божествений статус штучного інтелекту. Маск відомий своєю недовірою до ШІ, і, на його думку, допускати до розробки людей, які можуть перетворити алгоритми на богів, категорично не можна.
Публікація Ілона Маска в Twitter була викликана статтею в Venture Beat, в якій голова компанії IV.AI Вінс Лінч вказує на схожість між ШІ і релігією. Щоб довести свою гіпотезу, Лінч створив модель на основі машинного навчання, яка змогла самостійно згенерувати кілька рядків за аналогією з цитатами з Біблії. При цьому Лінч зазначив, що через 25-50 років ШІ зможе написати власний священний текст.
Ілон Маск поставив посилання на статтю і підкреслив, що деяких людей не можна підпускати до розробки надрозуму. Голова Tesla не пояснив, кого саме він мав на увазі. У статті згадується не тільки Вінс Лінч, але і колишній інженер Google Ендрю Левандовскі, який навесні опинився в епіцентрі скандалу між компанією Uber і гуглівським проектом Waymo.
Однак у вересні Левандовскі змусив заговорити про себе з іншої причини. Колишній інженер раптово оголосив, що створив організацію «Дорога майбутнього», яка об’єднає людей для програмування нового ШІ-божества. «Розвивати і просувати Бога, заснованого на штучному інтелекті. Через поклоніння йому і розуміння його йти до кращого майбутнього», — так Левандовскі сформулював мету руху, який багато хто вже назвали ШІ-сектою.
Можна зрозуміти, чому для Ілона Маска такі заяви є неприйнятними.
Хоча він і очолює компанію, яка випускає автомобілі з функцією автопілотування, до алгоритмів і штучного розуму в цілому Маск ставиться з великою недовірою. Він всерйоз побоюється, що ШІ стане причиною Третьої світової війни, а роботизовані системи вийдуть на вулиці і почнуть вбивати людей. «Якщо ви не турбуєтеся про безпеку застосування ШІ, то саме час. Це набагато більший ризик, ніж Північна Корея», — писав Маск в Twitter. А в серпні поряд з іншими лідерами ІТ-компаній підприємець підписав лист з вимогою обмежити застосування військових роботів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас