Відновлено тендер на закупівлю двох скансистем для митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлено тендер на закупівлю двох скансистем для митниці

Казна та Політика
167
Тендер на закупівлю двох стаціонарних скануючих систем на 169,44 млн грн відновлено, оскільки Антимонопольний комітет України відхилив скаргу одного з учасників, повідомив виконуючий обов’язки голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан на своїй сторінці в Facebook.
“Колегія Антимонопольного комітету України відхилила “блокуючу” скаргу одного з учасників як необґрунтовану. Отже, ДФС може почати тендерні процедури”, – написав М.Продан.
Він також повідомив, що аукціон запланований на 28 листопада. ДФС опрацьовує конкурсні пропозиції учасників.
Як повідомлялося, ДФС 4 липня оголосила тендери на закупівлю шести систем для огляду вантажного транспорту, яким планували оснастити Львівську, Закарпатську та Волинську митниці. Однак електронна система державних закупівель ProZorro через оскарження заблокувала тендери. Тендер ще щодо двох таких систем був заблокований через оскарження їх в Антимонопольному комітеті (АМКУ). Однак 22 вересня комітет скасував тендер.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про намір ініціювати звільнення голови АМКУ Юрія Терентьєва в разі виявлення змови для прикриття контрабанди на митниці.
У свою чергу, Ю.Терентьев пояснив, що тендер був скасований законно – внаслідок недостатньої кількості учасників. Він пояснив, що з семи тендерних пропозицій ДФС відхилила всі, крім двох. Згодом одну з них було оскаржено. АМКУ прийняв рішення про скасування тендеру, оскільки до торгів міг бути допущений тільки один учасник.
Як зазначив в.о. глави ДФС Мирослав Продан, необхідне обладнання в світі виробляють тільки три компанії, одна з яких відмовилася від участі в торгах, а участь другої було оскаржено в АМКУ. За його словами, механізм оскарження використовували в інтересах тих, хто заробляє на контрабанді.
ДФС подала заяву до суду про оскарження рішення АМКУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас