Nike автоматизує виробництво, залишивши тисячі людей без роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nike автоматизує виробництво, залишивши тисячі людей без роботи

Фондовий ринок
3318
Nike знаходиться в процесі серйозних змін у способах виробництва. Компанія співпрацює з найбільшими фахівцями з автоматизації, щоб прискорити виробництво кросівок і знизити витрати, пов’язані з цим.
Financial Times пише, що така оптимізація підвищить прибуток Nike, але залишить тисячі азіатів і жителів інших країн без роботи, що також позначиться на репутації компанії.
Технологічний прорив у виробництві кросівок Nike стався в 2012 році. Тоді в компанії почали використовувати для виробництва новий матеріал — Flyknit. Він дозволяє створювати безшовний і м’який верх для кросівок, який відразу оцінили марафонці та інші професійні спортсмени. Більш того, кросівки з Flyknit не клеяться вручну — їх «шиє» спеціальна машина. Якщо до цього стандартний кросівок складався з 200 шматків різних розмірів, кожен з яких повинен був бути приклеєний старанною азійською рукою, то тепер верх став монолітним. Весь цей моноліт створює робот, закріплюючи результат лазерами.
З появою цього матеріалу стало ясно, що процес виробництва зміниться. Але побоювання закріпилися в 2015 році. Nike розпочала співпрацю з експертом автоматизації компанією Flex. Одним з результатів такої взаємодії стала найбільша фабрика Nike в Мексиці. Її будували, орієнтуючись вже не на дешеву людську робочу силу, а на оптимізований процес виробництва, роботів і шиття за допомогою лазерів. На цій фабриці вже ніхто не склеює окремі шматочки — вони скріплюються лазерами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас