Тігіпко об'єднає VS Банк з ТАСкомбанк після купівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко об'єднає VS Банк з ТАСкомбанк після купівлі

Фондовий ринок
812
Бізнесмен Сергій Тігіпко планує після завершення купівлі VS Банку (Львів) об’єднати його з ТАСкомбанк (Київ).
Про це він повідомив під час Українського банківського форуму CIS bankers, який відбувся в Києві 19-20 жовтня, передають Українські Новини.
Тігіпко розповів, що в минулому році ТАСкомбанк виріс на 114%, тоді як в поточному році зростання активів забезпечено вже на 70%.
“Ми будемо продовжувати рости. Сподіваюся, що з купівлею банку (VS Банку) ми знову вийдемо на 100% зростання за рік… Сподіваюся, угоду з VS Банком закінчимо, ми хочемо його влити в ТАСкомбанк, ми брали на себе такі зобов’язання. Це дозволить нам істотно збільшити капітал на 60%, який ми тільки підняли на 25%. При цьому ми не збираємося скорочувати кількість відділень. При всьому тому, що зараз є технології, ми поки не бачимо альтернативи за пасивами. тому всі відділення VS Банку ми залишимо і будемо вливати”, – сказав Сергій Тігіпко.
Він повідомив, що його група крім купівлі банків зацікавлена ​​також в купівлі проблемних боргів.
На думку бізнесмена, важливо забезпечити відповідний розмір активів, щоб вийти на інвестиції в технологічність.
“Пріоритет номер один – це технології. Ми запускаємо мобільний банкінг Monobank на базі Universal Bank. Ми починаємо продавати свої послуги, це буде дуже технологічний і конкурентний банк на нашому ринку. У грудні запустимо наступну технологію на базі ТАСкомбанку, яка буде для малого і середнього бізнесу. І там і там ми співпрацюємо з колишніми колегами з Приватбанку. Сподіваюся, що створимо конкурентні продукти, і це не останні новинки, які ми будемо робити”, – зазначив Тігіпко.
Він заявив, що Universal Bank в подальшому буде спеціалізованим вузькороздрібним банком, в якому будуть зосереджені сучасні технології.
За його словами, в пріоритетах банку – продовження інтеграції з іншими компаніями, які працюють з банківською групою.
“Ми зараз повністю інтегрували КредитМаркет, це кеш-кредити і споживчі кредити. Вони сьогодні мають можливість переливати частину своїх продуктів до нас на баланс, отримувати фондування. Також ми закінчили інтеграцію “Українського лізингового фонду”, який нещодавно придбали. У них зараз необмежені можливості у зростанні, вони можуть рухатися і займатися своєю роботою”, – додав Тігіпко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас