НБУ: Ставки за валютними депозитами в Україні впали на "дно" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Ставки за валютними депозитами в Україні впали на "дно"

Кредит&Депозит
3991
Ставки за валютними депозитами перебувають на історичному мінімумі, за гривневими – на найнижчому рівні за останні 6 років.
Про це заявив заступник глави Національного банку України (НБУ) Дмитро Сологуб. Про це зазначено в матеріалі Сегодня.
Зниження ставок за депозитами, як зазначає Сологуб, призведе до здешевлення кредитів і за рік-півтора історичні мінімуми і за кредитними ставками також будуть оновлені.
На думку заступника глави НБУ, в 2017 році почало відновлюватися споживче кредитування, і на сьогодні цей сегмент з найбільшим потенціалом зростання завдяки низькому борговому навантаженню на населення.
“Сьогодні в Україні співвідношення чистих кредитів населення до ВВП перебуває на історично низькому рівні”, – зазначив Сологуб.
Минулого року, за даними Нацбанку, почало зростати нове кредитування і в іпотечному сегменті. Водночас, як зазначає Сологуб, відновлення корпоративного кредитування буде відбуватися повільно. “Основний потенціал нового кредитування – в сегменті середнього бізнесу”, – вважає заступник глави НБУ.
Нагадаємо, за даними НБУ, за вересень 2017 року банки України збільшили депозитний портфель. Зростання зафіксоване за вкладами і в гривні, і в іноземній валюті. Як раніше пояснювали експерти, прибутковість депозитів в Україні падає, позаяк кредитна активність банків зараз не настільки висока, щоб відчувати гостру потребу в коштах. Аналітики вважають, що банки, які пропонують депозитні ставки вище ринкових, відчувають дефіцит ліквідності.
Нагадуємо, що на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. З її допомогою можна істотно збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Всього три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Вибирайте зручну для Вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас