НБУ уточнив умови участі банків у реструктуризації заборгованості клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ уточнив умови участі банків у реструктуризації заборгованості клієнтів

Кредит&Депозит
341
Національний банк України (НБУ) уточнив умови для здійснення банками інвестицій, пов’язаних з проведенням фінансової реструктуризації заборгованості клієнтів.
Відповідно до постанови правління НБУ “Про внесення змін до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні” №104 від 20 жовтня 2017 року, яка набирає чинності з 24 жовтня, відтепер здійснювати такі інвестиції зможе банк, що працює на ринку не менше трьох років і має регулятивний капітал згідно з нормами законодавства (в даний час – не менше 200 млн грн). При цьому банк може перебувати в процесі виконання програми капіталізації, якщо інвестиція не порушить виконання цієї програми.
Крім того, банк не повинен бути об’єктом заходів впливу регулятора в частині обмеження, зупинення чи припинення окремих видів операцій.
Як наголошується в прес-релізі НБУ, “зміни сприятимуть проведенню банками фінансової реструктуризації заборгованості банківських боржників, зменшенню обсягів непрацюючих кредитів (NPL) в банківській системі та відновленню господарської діяльності боржників”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас