37,8% респондентів вважають за необхідне піддати люстрації Гонтареву (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

37,8% респондентів вважають за необхідне піддати люстрації Гонтареву (опитування)

Казна та Політика
147
37,8% респондентів, опитаних Центром соціальних досліджень “Софія”, вважають за необхідне піддати люстрації голову Національного банку Валерію Гонтареву, 36,4% – Президента Петра Порошенка, 35% – міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
Про це свідчать результати опитування.
Респонденти відповідали на запитання, кого із зазначених політиків, які прийшли до влади в 2014 році, слід піддати люстрації (список додавався) з подальшим відстороненням від посади і забороною обіймати відповідальні посади в органах влади.
Опитування припускало можливість вказати трьох політиків.
Крім Порошенка, Авакова і Гонтаревої були вказані колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк (за люстрацію висловилися 29,8% опитаних), нинішній прем’єр-міністр Володимир Гросйман (14,9%), секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов (12%), генеральний прокурор Юрій Луценко (11,6%), колишній президент Грузії, лідер руху “Рух нових сил” Михайло Саакашвілі (7,7%), міністр оборони Степан Полторак (5,2%), голова Верховної Ради Андрій Парубій (5,1%), мер Києва Віталій Кличко (2,4%).
Також 3,9% респондентів вважають, що потрібно піддати люстрації іншого політика (імена не вказані), 1,1% вважають, що нікого із зазначених політиків люстрації піддавати не варто, і 12,9% не визначилися з відповіддю.
Опитування проводилося з 5 по 13 жовтня поточного року в усіх адміністративних областях України, за винятком тимчасово непідконтрольних державній владі територій Донецької і Луганської областей і анексованого Росією Криму.
Всього було опитано 2 005 респондентів у віці від 18 років методом особистого інтерв’ю вдома.
Статистична похибка не перевищує 2,2%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас