ГПУ: співробітники одеського банку викрали близько 300 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: співробітники одеського банку викрали близько 300 млн грн

Кримінал
2011
Генеральна прокуратура України (ГПУ) підозрює співробітників Марфін Банку (Одеса) у виведенні з банку близько 300 млн грн.
Як йдеться у рішенні Печерського районного суду Києва, розміщеному в Єдиному державному реєстрі судових рішень, у ході досудового розслідування було встановлено, що чотири співробітники банку в 2016-2017 р. р. через фіктивні фірми, власниками яких були дві фізособи, вивели з Марфін Банку близько 300 млн грн. Для виведення коштів використовувалася шахрайська схема з надання кредитів без застави на афілійовані підприємства для фіктивної процедури докапіталізації банку.
У зв’язку з цим слідчий звернувся до суду з клопотанням надати інформацію про телефонні розмови і текстові повідомленнях одного з фігурантів справи за період лютий-квітень 2017 року, яке суд задовольнив і зобов’язав оператора зв’язку ТОВ “Інтертелеком”(Одеса) надати необхідну інформацію.
Як повідомлялося, 14 червня 2017 року відбувся продаж контрольного пакета акцій Марфін Банк, який належав Cyprus Popular Bank Public Co Ltd (Кіпр), кінцевим бенефіціаром якого є Республіка Кіпр в особі міністра фінансів. Новим власником стала компанія Saggarko Limited, а кінцевими бенефіціарами Марфін Банку в результаті угоди стали громадяни України Михайло Партикевич та Ігор Згуров.
І. Згуров обіймає посаду радника виконавчого директора з економічних питань ПАТ “Одесагаз”.

Довідка Finance.ua:

  • Марфін Банк (раніше Морторгбанк, Морський транспортний банк) заснований в 1993 році. Статутний капітал банку – 435 млн грн.
  • За даними Нацбанку, станом на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів (3,313 млрд грн) Марфін Банк займав 30-е місце серед 88 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас