В "Укренерго" назвали умови для стабільного проходження опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укренерго" назвали умови для стабільного проходження опалювального сезону

Енергетика
660
Проходження опалювального сезону 2017-2018 років буде залежати від стабільної роботи теплової генерації, тобто від того, наскільки теплові електростанції зможуть забезпечити себе вугіллям.
Про це в ході Міжнародного енергетичного форуму «Тиждень відкритої енергетики» повідомив в. о. голови компанії-оператора енергосистеми України «Укренерго» Всеволод Ковальчук.
«Ця зима пройде виключно так, як теплова генерація забезпечить себе паливом. Інших факторів, які вплинуть на роботу енергосистеми, немає», – сказав Ковальчук.
За його словами, вперше після 2014 року зараз на складах ТЕС найнижчкі запаси вугілля.
«Нас від критичного дефіциту відокремлює 400 тис. тонн запасів. При цьому темп спалювання палива становить 250 тис. тонн на місяць», – сказав він.
Зазначимо, профільний віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон раніше заявляв, що Україна (на складах ТЕС) для проходження наступного опалювального сезону повинна накопичити до середини жовтня 2017 року 1,8 млн тонн антрациту і 2-2,2 млн тонн вугілля газових марок.
Незважаючи на ці плани, за даними Міненерговугілля, станом на 23 жовтня на складах ТЕС було накопичено всього лише 1,1 млн тонн вугілля (газового і антрациту).
За оцінками міністерства, відхилення від норми накопичення становить 1,7 млн тонн.

Довідка Finance.ua:

  • Теплова генерація в Україні представлена 14 ТЕС, 2 з яких залишилися на тимчасово окупованій території (Зуївська та Старобешівська).
  • Решта 12 станцій належать приватному енергохолдингу ДТЕК (8 станцій), державній компанії «Центренерго» (3 станції) і одна – приватній компанії «Донбасенерго».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас