FinTech Ukraine 2017: полегшуємо розробку і підтримку сучасного FinTech проекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FinTech Ukraine 2017: полегшуємо розробку і підтримку сучасного FinTech проекту

Фінтех і Картки
645
Компанія BankOnline за підтримки медіа-партнерів Finance.ua та “Мінфін” оголошує місяць FinTech Ukraine.
Протягом місяця ми будемо знайомити вас з новими проектами в галузі фінансових технологій, які нещодавно заявили про себе і зараз завойовують своє місце на ринку України і не тільки. Хто вони, які рішення пропонують, в чому їх унікальність?
Про це ми розповімо в рубриці “Учасники стартап сесії FinTech Ukraine 2017”. А познайомитися з ними особисто, дізнатися подробиці і віддати свій голос за найкращий, на вашу думку, проект можна 1 листопада на конференції FinTech Ukraine 2017. Сьогодні розповімо про SDK.finance:
FinTech Ukraine 2017: полегшуємо розробку і підтримку сучасного FinTech проекту
Завдання, які вирішує проект:
API – ключова інновація в сфері FinTech.
Люди взаємодіють з програмою через User Interface, а між собою через Application Programming Interface (API). API – це інтерфейс, за яким програми можуть взаємодіяти між собою. Більшість експертів ринку відзначають, що саме в FinTech інтеграції є “пляшковим горлом”, і визнають API ключовою інновацією для ринку FinTech і on-line banking.
Ми можемо порівняти важливість API в FinTech з важливістю електрики в сучасному місті.
І те й інше закладається в початковий проект і є ключовою інфраструктурою, спираючись на яку будуються різні сервіси для звичайних користувачів (жителів міста). При цьому кінцевому користувачу в звичайному житті видно тільки вже кінцеві продукти, побудовані на цій інфраструктурі, а про особливості прокладання дротів і підтримки всієї інженерної мережі в працездатному стані він і не думає. Натомість всі розуміють, як просто увімкнути вилку в розетку.
Таким чином, API є необхідною інфраструктурою в FinTech, яка дозволяє виробляти інтеграції різних сервісів один з одним.
Декілька слів про проект:
SDK.finance – інтеграційна платформа, побудована на концепції “API first”.
SDK.finance – це бек-енд платформа для побудови транзакційних продуктів, таких як: платіжні рішення, перекази і системи прийому платежів, обмін валют, електронні гроші, мобільні платежі, передплачені картки і так далі.
Фактично дизайн, UI і розробка фронт-енду залишається на стороні нашого клієнта, а всю необхідну функціональність він отримує з єдиної точки доступу – API платформи SDK.finance.
Всі необхідні інтеграції з третіми сторонами здійснюються на рівні платформи SDK.finance, яка спеціально спроектована для інтеграцій з великою кількістю постачальників.
Таким чином, фронт-енд команди можуть вести розробку паралельно і бути незалежними одна від одної і розробників бек-енду.
Особливість проекту:
Переваги платформи перед самостійною розробкою.
Функціональність Бекенд системи (back-end system) в транзакційних програмних системах досить складна. Навіть “найпростіші” функції, наприклад, переказ з рахунку на рахунок в реальній реалізації – це дуже складна логіка з великою кількістю ступенів перевірки і захисту.
Використання готової і протестованої платформи SDK.finance замість самостійного винаходу колеса наново знижує капітальні інвестиції у розробку та підтримку програм, роблячи кінцевий результат більш прогнозованим.
Така архітектура істотно полегшує розробку і підтримку сучасного FinTech проекту.
Подібним чином багато компаній використовують Wordpress як платформу для розробки свого сайту. І цей вибір виправданий і перевірений роками.
Переваги API-driven підходу SDK.finance
У процесі розробки SDK.finance використовується API-driven development методологія.
Основними перевагами API-архітектури, на відміну від “моноблокових” проектів, є:
  • Архітектурна гнучкість і можливість реалізації різних бізнес-кейсів
  • Висока швидкість розробки кінцевих продуктів і впровадження нової функціональності
  • Менша кількість помилок у системі, простіша їх ідентифікація та усунення
  • Низька вартість володіння кінцевим проектом
Люди:
Java EE back-end team, CTO – Pavlo Sidelov, CEO – Alex Malyshev.
Сайт:
Дізнатися більше про проект SDK.finance та інші технологічні рішення у фінансовому секторі, а також проголосувати за найкращий проект можна 1 листопада 2017 на конференції FinTech Ukraine 2017, організатором якої виступає компанія BankOnline.
Зареєструватися на конференцію FinTech Ukraine 2017 можна тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас