Представлено концепт плавучого, повністю автономного будинку (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено концепт плавучого, повністю автономного будинку (фото)

Технології&Авто
2969
Дизайнерська компанія Arkup представила повністю автономний плавучий будинок, пише New Atlas. І кажучи «будинок», автори мають на увазі повноцінний, просторий, дорогий і наповнений сучасними пристроями розумний будинок, а не кілька крихітних кают в трюмі. Він здатний забезпечувати себе електроенергією і водою, а при знаходженні відповідного місця висуває пневматичні «ноги»-палі і стає стаціонарним.
Компанія, що базується у Флориді, називає свій проект двопалубною розкішною яхтою, але найменше ця споруда схожа на витончену яхту. Якщо не вдаватися в подробиці, то з вигляду це сучасний двоповерховий будинок з панорамним склінням, який випадково опинився на воді. Творці говорять, що плавучі будинки популярні в деяких частинах світу, і вони вирішили додати до цієї ідеї автономності та технологічності.
Представлено концепт плавучого, повністю автономного будинку (фото)
Будинок виглядає в кращих традиціях журналів про сучасні хайтек-інтер’єри, наче пентхаус зняли з верхівки нью-йоркського хмарочоса і перенесли на воду. У плавучого житла великі панорамні вікна, в інтер’єрі тільки білі і сірі кольори і строгі прямі лінії. І все це не викликало б сильного подиву, якби не перебувало на воді, так і ще й могло по ній пересуватися на необмежені відстані. Площа будинку — нереальні для яхт середніх розмірів 400 квадратних метрів, його простір універсальний: господарі можуть змінювати його під вечірки, зустрічі, заняття спортом… Будинок обладнаний зв’язком 4G, супутниковим телебаченням, радіо і т. д.
Представлено концепт плавучого, повністю автономного будинку (фото)
Дизайнери кажуть, що будинок не просто так називається «плавучим» — він дійсно може розвивати швидкість на воді до 13 км/год, причому будинку-кораблю не треба поповнювати запаси палива. На ньому встановлено два електричні двигуни, що повертаються, по 136 к. с. кожен, які можуть забезпечити будинку розворот на 360 градусів. Електроенергією електрокорабль забезпечують сонячні панелі, сумарна потужність яких досягає 30 кВт. Енергія від них накопичується в батареях, здатних зберігати 1000 кВт*год. Розумний будинок збирає дощову воду і зберігає її в системі водопостачання. За відсутності дощу можна використовувати солону морську воду — в будинку встановлені опріснювачі, тому мешканці ніколи не залишаться без питної води. Нарешті, будинок здатний витримати пориви вітру до 250 км/год або ураган 4-ї категорії з 5 існуючих.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас