Столична влада розповіла, коли повністю запустять опалення в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столична влада розповіла, коли повністю запустять опалення в Києві

Енергетика
1594
Опалення в столиці України на ранок понеділка включено до 80% будинків під управлінням міста, в 11% житлових будинків з об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) або житлово-будівельним кооперативом (ЖБК) і 100% будівель соціальної сфери, за винятком адміністративних будівель, повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.
“На сьогодні ми не підключаємо адміністративні будівлі, будівлі міністерств і відомств, які фінансуються з бюджету”, — заявив він на брифінгу в Києві в понеділок.
Петро Пантелєєв пояснив, що Київ неодноразово ставив питання про недостатність тарифів на опалення бюджетних установ міста після підвищення ціни на газ на 60%.
“Тому нам довелося запускати школи в антикризовому режимі: рішенням комісії з надзвичайних питань Києва ми зобов’язали “Київенерго” включити школи в понеділок”, – сказав заступник голови КМДА.
За його словами, причина низького рівня підключення до опалення будинків з самоврядуванням в тому, що не всі вчасно подали заяви в “Київенерго”.
Гендиректор “Київенерго” Олександр Фоменко додав, що будинки з заборгованостями для початку опалення повинні підписати договір про їх реструктуризацію.
Олександр Фоменко також повідомив, що заборгованість держави перед “Київенерго” за пільгами і субсидіями становить понад 300 млн грн, до кінця року субсидії повинні скласти ще близько 1,5 млрд грн.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас