Акції турецьких банків дешевшають через повідомлення в ЗМІ про розслідування регуляторів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції турецьких банків дешевшають через повідомлення в ЗМІ про розслідування регуляторів у США

Світ
314
Акції турецьких банків дешевшають в ході торгів у понеділок через повідомлення в місцевих ЗМІ про те, що регулятори США можуть оштрафувати шість фінкомпаній Туреччини за зв’язки з Іраном, повідомляє агентство Bloomberg.
Разом з тим турецькі регулятори банківської галузі і ринку цінних паперів заперечують повідомлення про американське розслідування.
Фондовий індекс банківської галузі Borsa Istanbul Banks опустився в ході торгів на 1,4%, такого значного падіння не спостерігалося вже два тижні – з моменту взаємного припинення візового обслуговування громадян США і Туреччини.
Акції держбанку Turkiye Halk Bankasi AS (Halkbank) подешевшали на 2,5%.
Курс ліри опустився на 1% в парі з доларом США, до 3,7074/$1, раніше в ході торгів падіння досягало 1,4%.
“Новини безумовно не відображають справжнього стану справ, – заявив глава Агентства банківського регулювання і нагляду (BDDK) Туреччини Мехмет Алі Акбен. – Турецькі банки не перебувають під слідством. Ми не отримували інформації або документів із США”.
Першою про розслідування написала газета Haberturk. І, за словами М.А.Акбена, матеріал Haberturk порушує положення законодавства Туреччини про банківську галузь, згідно з якими новинним організаціям, аналітикам і коментаторам можуть загрожувати штрафи за заподіяння шкоди репутації турецьких банків.
Турецька Рада з ринків капіталу (SPK) в понеділок пообіцяла вжити заходів відповідно до чинного законодавства.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас