Горілка, дешевша за 90 гривень, перестане продаватися в Україні – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Горілка, дешевша за 90 гривень, перестане продаватися в Україні – експерт

Світ
3008
В наступному році найдешевша пляшка горілки 0,5 літра (з вмістом спирту 40%) коштуватиме щонайменше 91 грн. Про це заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Про це йдеться в матеріалі Сегодня.
Він нагадав, що між Україною та ЄС діє угода, згідно з якою вітчизняні ставки акцизів планується довести до середніх європейських норм.
“Але на сьогоднішній день ми за низкою акцизів вже перевищили середній рівень країн європейського регіону. По кожній пляшці горілки, яка продається в Європі, акциз становить 164 грн. В Україні акциз до підвищення становив 127 грн за 1 літр чистого спирту. Таким чином, ми практично підійшли до цієї позначки. І коли ми вийдемо на середній європейський акциз на міцний алкоголь – ми будемо мати ціну на 0,5 пляшки горілки мінімум 91 грн. Нам слід очікувати цього вже в наступному році”, – сказав Дорошенко.
Нагадаємо, раніше Кабмін підвищив мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв, а також запропонував Верховній Раді підвищити акцизи на сигарети, пиво і етиловий спирт. При цьому у Раді зареєстровано законопроект № 6683-1, яким пропонується підвищити специфічну ставку акцизного податку на тютюнові вироби з 1 січня 2018 року на 33% – до 592,59 грн за 1 тис. шт. при підвищенні адвалорної ставки з 12% до 20%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас