Вінниця може знову отримати швейцарські вживані трамваї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінниця може знову отримати швейцарські вживані трамваї

Казна та Політика
548
Міська влада Вінниці та керівництво муніципальної транспортної компанії VBZ (Цюрих, Швейцарія) обговорюють спільний перспективний проект, який передбачатиме передачу Вінниці партії старих цюрихських трамваїв. Вагони в Україну можуть надыйти, починаючи з 2021 року.
Про це, як пише ЦТС, на своїй сторінці в Facebook повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.
“Мова йде знову про передачу трамвайних вагонів, які поки що працюють тут, в Цюріху, і які муніципальна транспортна компанія планує замінити новим рухомим складом, який почнуть виробляти на замовлення VBZ з 2018 року. Згідно з планами виробництва і поточною потребою громадського транспорту Цюриха, VBZ буде здатна почати процес відправлення вагонів з 2021 року. До цього часу нашій КП “ТТК” також необхідно буде провести величезну підготовчу роботу: посилити і модернізувати силове електроустаткування, відпрацювати готовність рейкового господарства, скоригувати транспортну стратегію нашого міста”, – заявив С. Моргунов.
Він також нагадав, що понад десять років тому був підписаний Меморандум про передачу швейцарських трамваїв Вінниці, і за кілька років місто отримало більше сотні цюрихських трамвайних вагонів. За словами вінницького міського голови, швейцарці задоволені співпрацею з даним проектом.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас