Уряд Іспанії пішов на суворі заходи проти Каталонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Іспанії пішов на суворі заходи проти Каталонії

Світ
2530
Мадрид підтримав застосування статті 155 Конституції Іспанії, яка дозволяє іспанському уряду взяти на себе управління автономією Каталонії.
Про це повідомив на прес-конференції прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой.
Варто зазначити, що, згідно з цією статтею, місцевий Каталонський уряд може бути усунений від влади, а керувати регіоном направлять представника Мадрида.
“Цей захід застосовано для відновлення законності, нормального функціонування, відновлення економіки і проведення виборів у Каталонії”, – сказав Рохой і додав, що Мадрид призупинить повноваження влади Каталонії.
Водночас він підкреслив, що це не означає ні припинення повноважень Женералітату, як органу виконавчої влади Каталонії, ні припинення статусу автономії Каталонії.
“Женералітат залишиться адміністрацією, але він буде виконувати розпорядження нової влади, призначеної урядом Іспанії. Автономний статус Каталонії теж не припинений”, – повідомив Рахой.
Зазначимо, що дане рішення уряду Іспанії має затвердити сенат, після чого можуть бути вжиті відповідні заходи.
Що стосується каталонської влади, то глава регіону Карлес Пучдемон до 26 жовтня може представити уряду Іспанії своє бачення щодо зовнішнього управління регіоном.
У свою чергу Генеральна прокуратура Іспанії готує позов проти влади Каталонії за бунт, якщо вона все ж оголосить про відділення регіону від Іспанії. Такі ж позови прокуратура готує і стосовно інших представників каталонського керівництва. За дане правопорушення передбачено тюремний термін до 30 років.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас