Депутати пропонують передбачити при державних закупівлях частку товару місцевого виробництва в 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують передбачити при державних закупівлях частку товару місцевого виробництва в 20%

Казна та Політика
91
Депутати пропонують враховувати при державних закупівлях “місцеву складову”, тобто продукцію місцевого виробництва.
Текст відповідного законопроекту (№7206) оприлюднено на сайті парламенту 20 жовтня.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, документ пропонує виділити категорії товарів, робіт або послуг, закупівлі яких будуть проводитися виключно за ціновим критерієм. Для інших він передбачає додаткові нецінові критерії. Зокрема, планується ввести питому вагу “місцевої складової” не нижче 20% в тендерній пропозиції.
Під місцевою складовою депутати пропонують розуміти частку місцевого виробництва товару – вартість сировини, заробітну плату співробітникам, витрати на оренду і ряд інших фінансових витрат. Також до місцевої складової товару або послуги пропонується віднести наявність сервісних центрів для обслуговування предмету закупівлі в Україні.
На думку авторів законопроекту, наведеним в пояснювальній записці, існуюча процедура державних закупівель України побудована на оцінці тендерних пропозицій за ціновим критерієм.
“У той же час не враховується ряд об’єктивних факторів, зокрема, таких як якість, наявність інноваційної складової, забезпечення участі місцевих трудових і матеріально-технічних ресурсів”, – зазначено в пояснювальній записці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас