Електромобілям можуть дозволити їздити по смузі громадського транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобілям можуть дозволити їздити по смузі громадського транспорту

Казна та Політика
1794
Народні депутати пропонують Верховній Раді звільнити водіїв електромобілів від оплати паркування і дозволити їм їздити по смузі громадського транспорту.
Законопроект №7156-2 зареєстрований в парламенті 17 жовтня, передає enkorr.
Проект Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення умов для поширення і популяризації електромобілів в Україні” пропонує до 31 грудня 2022 року звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.
Також документ передбачає тимчасове, до 31 грудня 2022 року, звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з поставки послуг з перевезення пасажирів на таксі, оснащеного тільки електричним двигуном, а також надання в оренду пасажирського транспорту, оснащеного виключно електричним двигуном.
Крім того, документом пропонується до 31 грудня 2022 року звільнити від оподаткування акцизним податком операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.
Законопроект пропонує зобов’язати місцеву владу облаштувати на майданчиках для паркування місця для оплачуваної зарядки транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, в кількості не менше 5% від загального числа місць для паркування.
Автори законопроекту – депутати Олексій Рябчин і Олена Шкрум.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас