До кінця року потужність сонячної енергетики Китаю досягне 50 ГВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року потужність сонячної енергетики Китаю досягне 50 ГВт

Світ
522
Китай має намір зайняти провідні позиції у боротьбі зі зміною клімату на Землі і перевести промисловість на «чисті» джерела енергії. Уже до кінця поточного року на Китай припадатиме половина сукупної потужності всіх сонячних панелей світу, пише Electrek.
Китай лідирує у встановленні сонячних панелей, з величезним відривом випередивши весь світ. За станом на червень-липень 2017 року їх сумарна потужність складала 25 ГВт, і за прогнозами ASECEA, до кінця поточного року ця цифра досягне 50 ГВт. При тому, що потужність сонячних панелей у всьому світі на сьогоднішній день становить 100 ГВт.
Довгий час Китай займався тільки експортом сонячних панелей, але після десяти років серйозних інвестицій став одним з найбільших споживачів власної продукції. З вироблених за рік 80 ГВт сонячних панелей 50 ГВт залишається в країні. Важливо, що велику кількість сонячних панелей встановлено поза промисловим сектором. Це було зроблено в рамках програми Top Runner, яку Китай спеціально організував, щоб сонячною енергією користувалися не тільки величезні підприємства, але і невеликі проекти.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас