День фінансів, 20 жовтня: борги Яндексу, киян і пеня за Укртелеком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 жовтня: борги Яндексу, киян і пеня за Укртелеком

1448
У п’ятницю, 20 жовтня, найбільше говорили про боржників:
Борг за воду. Київенерго пригрозило відключити «Київводоканал» за борги. Найбільшими боржниками, як і раніше, залишаються жителі Дарницького (48,9 млн грн), Святошинського (37,4 млн грн) і Солом’янського (37,4 млн грн) районів столиці. Що цікаво, майже половина комунального боргу “висить” на столичному метрополітені.
Борг Яндексу. ТОВ “Яндекс Україна” більше 90 днів не платило самостійно задекларовані грошові зобов’язання, що стало причиною виникнення податкового боргу з податку на прибуток підприємств за перший квартал 2017 року і боргу по ПДВ на загальну суму 5,4 млн грн. У зв’язку з цим ДФС прийняла рішення про стягнення боргу з рахунків даного платника податків.
Борги за Укртелеком. Компанію Ахметова зобов’язали виплатити 82 мільйони доларів пені за Укртелеком. За словами голови Фонду держмайна України Віталія Трубарова, за результатами перевірки в лютому 2017 року встановлено невиконання інвестиційного плану, який передбачав внесення протягом 5 років інвестиції в сумі не менше 450 млн дол. «Укртелеком» також не виконав пряму умову договору, що передбачає передачу телекомунікаційної мережі спеціального призначення у власність держави.
Борг перед шахтарями. Міністерство енергетики та вугільної промисловості спільно з Міністерством фінансів відпрацьовують механізм, який дозволить погасити всі поточні борги по виплаті заробітної плати шахтарям державних вугільних шахт. Кажуть, виплати варто чекати вже наступного тижня.
Борг перед планом приватизації. Україні потрібно продавати по два держпідприємства на день, щоб реалізувати програму приватизації і зменшити частку держучасті в економіці до прийнятних показників. Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас