Кличко хоче співпрацювати з Google для інформування киян про послуги муніципальних установ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко хоче співпрацювати з Google для інформування киян про послуги муніципальних установ

Казна та Політика
182
Столична влада планує почати співпрацю з Google, щоб за допомогою його сервісів кияни могли отримувати необхідну інформацію про всі муніципальні установи, комунальні підприємства і всі міські заходи. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після зустрічі з директором з питань взаємодії з органами державної влади компанії Google Україна Олегом Якимчуком.
Мер розповів, що в спільних планах – нанести на карти Google 3500 столичних об’єктів. Після цього кожен киянин або гість столиці зможе без проблем знайти найближчу спортивну секцію для дитини, школу, профільну лікарню, центр адмінпослуг, ЖЕК, банк або соціальну аптеку тощо. Всі бажаючі зможуть отримати вичерпну інформацію про графік роботи, контакти керівництва, співробітників, а також подивитися фото і відео про цікаві об’єкти – для цього достатньо буде зайти в Google-пошук (включаючи голосовий пошук на смартфонах) або на Google-карти.
«Ми як столична влада налаштовані на співпрацю з корпорацією Google, найпопулярнішим пошуковим сервісом. Щоб за допомогою загальнодоступних, відкритих, безкоштовних сервісів Google кияни могли отримати необхідну інформацію про послуги і діяльність всіх муніципальних установ, комунальних підприємств та про всі міські заходи», – зазначив Віталій Кличко.
Крім того, зазначив Віталій Кличко, столична влада має намір у співпраці з Google розробити систему, що дозволяє кожному киянину або гостю столиці бути в курсі цікавих районних і загальноміських заходів. Google-навігація автоматично побудує найшвидший маршрут до найближчого місця проведення заходів, враховуючи пробки на дорогах, ремонти або комунальні аварії.
Згодом система підлаштується під запити конкретного користувача і сама буде підбирати і рекомендувати, орієнтуючись на його інтереси, найбільш підходящі заходи і локації.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас