Прем'єр назвав терміни добудови двох енергоблоків Хмельницької АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр назвав терміни добудови двох енергоблоків Хмельницької АЕС

Енергетика
849
Енергостратегія України на період до 2035 року передбачає збільшення частки атомної генерації в енергобалансі країни. Україна планує з 2021 року розпочати роботи з завершення будівництва третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС, що стане можливим завдяки експорту електроенергії в рамках реалізації проекту “Енергоміст “Україна-ЄС”, який буде реалізувати Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”.
Про це, виступаючи в парламенті, заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
“Ми працюємо над європейським енергомостом, який дасть нам можливість (профінансувати завершення будівництва – ред), і, я думаю, що ми з 2021 роки зможемо перейти до завершення будівництва двох блоків”, – сказав він.
Також Гройсман повідомив, що Енергостратегія України на період до 2035 року передбачає збільшення частки атомної генерації в енергобалансі країни.
“Це наш план, ми цим системно займаємося, і будемо все робити для того, щоб атомна енергетика була безпечною, а її потужності були достатні не тільки для того, щоб забезпечувати самих себе, а й експортувати електроенергію, що буде робити економіку нашої країни більш стійкою”, – зазначив глава уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас