Гройсман розповів, чи отримає підтримку з бюджету Косюк, якому вже нарахували майже 1 млрд грн дотацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, чи отримає підтримку з бюджету Косюк, якому вже нарахували майже 1 млрд грн дотацій

Аграрний ринок
1134
Уряд заклав у проекті держбюджету кошти на розвиток агропромислового комплексу, але їх отримає малий та середній бізнес.
Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час “Години питань до уряду” у Верховній Раді.
Так, відповідаючи на питання нардепа від БПП Миколи Люшняка щодо поправки, яка дозволяє великим агрохолдингам отримувати мільярдні дотації, Гройсман заявив: “Насправді, в проекті бюджету на 2018 рік ми приділяємо особливу увагу розвитку агропромислового комплексу в країні. Я вважаю цей напрямок абсолютно пріоритетним. Це знайшло своє відображення в проекті бюджету”, – сказав прем’єр.
“Ні в якому разі, ніколи ми не підтримували і не будемо підтримувати ніяких олігархів. Нам з ними не по дорозі” – додав Гройсман.
Голова уряду запевнив, що у проекті держбюджету закладена фінансова підтримка вітчизняних виробників якісної сільгосппродукції.
“І ми не можемо нікого нічим обмежувати: хто скільки виробив, той має і стільки отримати”, – заявив Гройсман.
Нагадаємо, бюджетний комітет підтримав поправку №231, якою скасовується обмеження на отримання аграрними групами пов’язаних компаній дотацій на більш ніж 150 млн грн на рік.
Як повідомлялося, за січень-липень 2017 року більшу суму дотацій отримали лише два аграрних холдинга — Миронівський хлібопродукт Юрія Косюка та Укрлендфармінг Олега Бахматюка (942 млн грн та 236 млн грн відповідно).
Усі аграрні компанії за цей період (в рамках відповідної програми спецдотацій) отримали з бюджету 2,315 млрд грн дотацій, але окрім МХП і Укрлендфармінгу ніхто не отримував більше 150 млн грн.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас