Австралія скасувала подвійне оподаткування криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія скасувала подвійне оподаткування криптовалют

Фінтех і Картки
273
Парламент Австралії прийняв закон, що скасовує суперечливе “подвійне оподаткування” операцій з криптовалютами.
В наступному році австралійцям більше не доведеться платити податок на товари і послуги (GST) при купівлі криптовалюти, повідомляє CoinDesk.
Парламент Австралії прийняв нове законодавство, що скасовує суперечливе “подвійне оподаткування” криптовалют. Уперше податок стягувався при купівлі валюти, а потім був додатковий збір при купівлі товарів, що підлягають оподаткуванню.
Подвійне оподаткування операцій з криптою зафіксовано в законі від 2014 року. Законодавство швидко отримало критику з боку захисників технологій – в минулому році посипалися заяви про зобов’язання урядовців виправити проблему.
Згідно з новим законом, станом на 1 липня 2018 року Bitcoin і інші криптовалюти тепер отримають той самий метод GST, що й іноземна валюта. Цей крок пов’язаний з більш широким застосуванням в міжнародній практиці реформ податкової політики щодо активів на основі блокчейна.
Сенат Австралії також схвалив законопроект про обов’язкове ліцензування криптовалютних бірж. Протягом півроку після вступу закону в силу необхідно представити і зареєструвати спеціальний сервіс з регулювання і ліцензування криптобирж. Тим, хто буде працювати без ліцензії, загрожує штраф.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас