Долар США подорожчав до максимуму в жовтні після затвердження Сенатом бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США подорожчав до максимуму в жовтні після затвердження Сенатом бюджету

Валюта
963
Курс американського долара в п’ятницю досяг максимуму після жовтневого зниження днем раніше. Позитивний вплив на американську нацвалюту мало затвердження Сенатом проекту бюджету країни на наступний фінансовий рік, повідомляє Dow Jones.
Це підвищило надії на те, що республіканці зможуть провести податкову реформу, яка зробить позитивний вплив на бізнес. Провал попередніх законодавчих ініціатив, особливо щодо реформи системи охорони здоров’я, спричинив сумніви в здатності президента США Дональда Трампа і його колег-республіканців у Конгресі здійснити свої плани.
Євро подешевшав на 0,36% – до $1,181, однак зміцнився відносно японської нацвалюти на 0,25% – до 133,7 ієни. Вартість долара збільшилася на 0,6% – до 113,22 ієни.
Індекс ICE U. S. Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, збільшився на 0,36%. Індикатор WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, піднявся на 0,38%.
Як заявив головний ринковий аналітик AxiTrader Грек Маккена, що стосується зростання долара, то “це все тільки через оптимізм, що податкова реформа Трампа зможе додати імпульс піднесенню економіки США”.
“На даний момент долар не є об’єктом найпильнішої уваги, але, безсумнівно, він одразу ж опиниться в світлі прожекторів, коли президент Дональд Трамп озвучить ім’я свого кандидата на посаду голови Федрезерву. До найближчого засідання ФРС ще майже 2 тижні, і в будь-якому разі воно буде мати прохідний характер”, – заявляв раніше головний валютний аналітик Saxo Bank Джон Харді.
Його слова справдилися після того, як у четвер у ЗМІ з’явилося повідомлення, що президент обрав найкращим претендентом на посаду наступного голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла, який зараз є членом ради керуючих американського ЦБ. Після публікації цих новин негативний тиск на долар посилився, оскільки Дж.Пауелл вважається “голубом”.
Чинний термін Джанет Йеллен на посаді голови Федрезерву спливає на початку лютого. Крім її кандидатури і Дж.Пауелла на посаду наступного голови ЦБ розглядаються колишній член ради керуючих ФРС Кевін Уорш, економіст Стенфордського університету Джон Тейлор, а також голова Національної економічної ради США Гері Кон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас