Світовий банк поліпшив прогноз зростання економіки Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк поліпшив прогноз зростання економіки Європи

Світ
181
Економічне зростання в Європі та країнах Центральної Азії досягне 2,2% у 2017 році.
Про це йдеться в оновленому прогнозі Світового банку, передає Investing.com. Це найсильніше зростання в регіоні з 2011 року і на 0,3 процентних пункту вище выд попереднього прогнозу Світового банку від травня 2017 року.
“Зростання в Європі та Центральній Азії відбувається за рахунок більш сильного промислового виробництва і збільшення експорту в останні місяці, що призводить до того, що більшість країн регіону виходять з рецесії”, – відзначають експерти СБ.
Рівень безробіття знизився нижче выд докризового рівня в кількох країнах, в той час як трудова зайнятість перевищила рівень 2008 року.
“Зростання повертається в регіон, що, безумовно, є гарною новиною”, – говорить головний економіст Світового банку по Європі та Центральній Азії Ханс Тіммер. – Водночас нові технології, що забезпечують можливості зростання, призводять до більшої невизначеності. Це підсилює занепокоєння. І недавні побоювання з приводу припливу біженців можна розглядати як прояв цієї підвищеної тривоги”.
В останні роки в регіоні Європи та Центральної Азії відбулося різке збільшення кількості біженців та осіб, які шукають притулок, з 3,7 млн осіб у 2014 році до 6,4 млн в 2016 році. Цей приплив створює нові проблеми і викликає підвищену занепокоєність громадськості в зв’язку з міграцією.
Разом з тим у доповіді наголошується, що біженці та особи, які шукають притулку, складають лише невелику частку від загальної кількості мігрантів у країнах регіону – за винятком Туреччини, в якій в 2016 році знаходилося 3,1 млн біженців.
СБ рекомендує країнам регіону проводити політику, що забезпечує успішну інтеграцію мігрантів в українське суспільство, для того щоб повною мірою використовувати переваги міграції.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас