Ніхто в Європі не визнає незалежну Каталонію, - глава Європарламенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ніхто в Європі не визнає незалежну Каталонію, - глава Європарламенту

Світ
285
Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що жодна країна Європи не визнає незалежність Каталонії від Іспанії. Така заява прозвучала в ефірі іспанської радіостанції «Кадене Копе».
На думку Таяні, керівництву Каталонії не варто оголошувати про незалежність від Іспанії.
«Ніхто не зацікавлений в її незалежності, ніхто в Європі не визнає незалежну Каталонію. Ніхто не допоможе керівництву Каталонії, якщо вона піде цим шляхом», – сказав глава Європарламенту.
Антоніо Таяні також зауважив, що питання незалежності Каталонії є іспанською, а не європейською проблемою, і закликав врегулювати суперечки між Мадридом і Барселоною на основі законів і конституції країни.
Як раніше повідомляли «Коментарі», сьогодні, 19 жовтня, закінчується термін ультиматуму керівництва Іспанії, висунутого женералітету Каталонії. До 10.00 Карлес Пучдемон повинен дати чітку відповідь про статус регіону. Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой зазначив, що вимога про прояснення статусу Каталонії є першим кроком для набрання нею чинності ст. 155 конституції, яка передбачає скасування автономного статусу регіону для відновлення конституційного порядку.
Повідомлялося також, що без малого 700 компаній перенесли свої офіси з Каталонії в інші регіони Іспанії з моменту проведення референдуму про незалежність.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас