До 2023 року у світі буде більше мільярда користувачів 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2023 року у світі буде більше мільярда користувачів 5G

Світ
187
Причому більше половини з них буде проживати в Китаї. Саме КНР, за даними дослідницької компанії CCS Insight, стане основним полігоном для впровадження нового стандарту мобільного зв’язку, повідомляє CNBC.
«Китай буде домінувати в індустрії 5G завдяки зусиллям влади, спрямованим на те, щоб країна очолила глобальний тренд на розвиток нових технологій, а також стрімкого зростання продажів смартфонів китайського виробника Huawei і запаморочливої ​​швидкості, з якою китайські користувачі перейшли на стандарт 4G», – сказала Марина Койчева, віце-президент з прогнозування CCS Insight.
Аналітики компанії прогнозують, що глобальний перехід на новий стандарт мобільного зв’язку стартує в 2020 році. До 2023 року користуватися мережами 5G будуть більше мільярда людей по всьому світу. А вже в 2025 році кількість абонентів нового стандарту перевалить за 2,5 мільярда.
До речі, на цьому тижні компанія Qualcomm продемонструвала перше робоче з’єднання в стандарті 5G на мобільному пристрої. Досягнутий в ході експерименту результат дозволяє користувачам завантажувати дані зі швидкістю 1 Гбіт/с. За розрахунками експертів, це дасть можливість завантажити 2-годинний фільм формату HD за 12 секунд. Qualcomm повідомила, що використала модемний чіп Snapdragon X50 NR, що працює в міліметровому діапазоні 28 ГГц.
Втім, на шляху впровадження 5G треба подолати ще чимало бар’єрів. Наприклад, за даними фахівців, на радіочастоті 28 ГГц якість передачі голосового сигналу суттєво погіршується зі збільшенням відстані між абонентами до декількох кілометрів. Є й інші перешкоди: необхідність розгортання величезного числа базових станцій ретрансляції сигналу, фрагментація ринку мобільного зв’язку в таких регіонах світу, як Європа, а також дії регуляторів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас