Коли потрібно платити податок на доставку з інтернет-магазину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли потрібно платити податок на доставку з інтернет-магазину

Особисті фінанси
2785
За замовлений за кордоном товар необхідно сплатити податок. Якщо вміст посилки дорожчий від указаного в декларації, її навіть можуть конфіскувати. Журналісти “Сегодня” розбиралися, що робити в таких випадках і як не втратити гроші.
Згідно із законом, податком обкладаються посилки, вміст яких дорожче 150 євро. Якщо ціна становила 200 євро, податок повинні нарахувати лише на 50 євро.
Експерт Сергій Доротич впевнений: це тому, що українці часто свідомо занижують вартість товарів. “У декларації вказувався, наприклад, iPhone за 50 євро або комп’ютер за 25 євро. І таким чином набиралася партія товару, яка не перевищує 150 євро. Митники зараз отримали право розкривати поштові відправлення і проводити експертну оцінку товарів”, – розповідає фахівець.
На митниці перевірку здійснюють за допомогою власної бази. У ній вказані ціни аналогічних або схожих товарів. Знижки та розпродажі, звичайно, не враховано. А значить, оцінити річ можуть значно дорожче, ніж вона коштує. І таких випадків чимало. Якщо ви вважаєте, що податки нараховані неправильно, юрист радить не зволікати.
У таких випадках потрібно пред’явити митникам чек, накладну, а бажано ще й заздалегідь зроблений знімок з акційною ціною товару. Якщо це не подіє, фахівці радять скаржитися в Державну фіскальну службу, а якщо і вона не задовольнить скаргу – до суду. Правда, рішення суду доведеться чекати понад півроку. А сам розгляд обійдеться в суму від 2 тис. грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас