Світовий трейдер Glencore купує українські активи російського бізнесмена Дерипаски — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий трейдер Glencore купує українські активи російського бізнесмена Дерипаски

Фондовий ринок
559
Антимонопольний комітет України дозволив компанії Glencore, яка є світовим трейдером енергоносіями і рідкоземельними металами, купити частину акцій «Миколаївського глиноземного заводу» та інших компаній, які переробляють глинозем і отримують алюміній, акціонером яких є «Російський алюміній» (РУСАЛ) бізнесмена Олега Дерипаски.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
«Антимонопольний комітет завершив розгляд заяв про надання дозволів на концентрацію, в результаті яких група «Гленкор» вступить у власність частки в статутному капіталі ТОВ «Компанія «Алюміній України», «Гуардон Україна», «Миколаївський глиноземний завод», «Охорона МГЗ», – йдеться в повідомленні.
Також наголошується, що така угода не призведе до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України. «Радою національної безпеки і оборони України було зазначено, що до учасників концентрацій обмежувальні заходи (санкції) не застосовуються», – додали в комітеті.
Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб, кінцевим бенефіціаром «Компанії «Алюміній України», «Гуардон Україна» і «Миколаївського глиноземного заводу» є Олег Дерипаска.
Як повідомлялося, в 2014-2015 роках держава за допомогою судів повернула під свій контроль 68,01% акцій Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату». Підставою для повернення акцій у держвласність стало те, що попередній власник пакета акцій російська компанія РУСАЛ довела підприємство до жалюгідного стану і не виконала інвестиційні зобов’язання. У кінці серпня 2017 року СБУ звинуватила Дерипаску у свідомому знищенні Запорізького комбінату. На початку вересня 2017 року на майно цього комбінату було накладено арешт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас