Поліграф показав, що корупції у виконавчій службі немає — Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліграф показав, що корупції у виконавчій службі немає — Мін'юст

Казна та Політика
763
Перевірка на поліграфі, а також інформація щодо операцій з банківськими картками не підтверджують обвинувачення журналістів. Про це йдеться у відповіді на сюжет “Наші гроші з Денисом Бігусом” про можливу корупцію у роботі державних виконавців.
Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що працівників Мін’юсту, нібито за наказом міністра Павла Петренка, змушували писати заяви на звільнення за власним бажанням без дати як “спеціальний захід”.
Міністерство юстиції повідомило, що здійснило комплексну внутрішню перевірку всієї системи державної виконавчої служби.
У відомстві нагадали, що була проведена перевірка виконавців, які отримали найбільші офіційні винагороди за виконання судових рішень. Під час поліграфа їх запитували, чи віддавали вони частину своєї винагороди нинішньому керівництву державної виконавчої служби, чи віддавали вони частину своєї винагороди керівництву Мін’юсту, чи віддавали вони доступ для зняття з їхніх банківських рахунків коштів будь-яким стороннім особам і ін..
“Поліграфічна перевірка не виявила корупційних порушень при виплаті офіційних винагород на користь державних виконавців, які отримали найбільші виплати, і не підтвердила раніше поширені в ЗМІ припущення з приводу того, яким чином вони розпоряджалися заробленими коштами”, — йдеться у відповіді Мін’юсту.
Також повідомляється, що банки надали інформацію щодо операцій з рахунками держвиконавців. Мін’юст не виявив у них “жодних сумнівних операцій або операцій, які проводилися з їхніми рахунками третіми особами”.
Незважаючи на те, що перевірка не виявила порушень, міністр юстиції вирішив призначити нове керівництво Департаменту державної виконавчої служби. Також була проведена ротація керівництва в ряді областей, зокрема у Запорізькій і Кіровоградській.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас