Фондовий ринок України захистять від поломок сервера і кібератак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України захистять від поломок сервера і кібератак

Фондовий ринок
202
Національний депозитарій України (НДУ) почав модернізацію матеріально-технічної бази.
Як повідомляє прес-служба НДУ, резервний Центр Обробки Даних (ЦОД) істотно підвищить рівень захисту інформації та забезпечить безперебійну роботу центрального депозитарію при виникненні кібератак або поломок в системі.
«Наявність дублюючого ЦОД є міжнародним стандартом інфраструктури центральних депозитаріїв, – зазначає Міндаугас Бакас, Голова Правління Національного депозитарію України. – Дана норма зафіксована на рівні технічних вимог Європейського регулювання центральних депозитаріїв. Ми запланували ці зміни навесні 2017 року. Завдяки ефективній роботі команди НДУ, всі плани реалізовуються вчасно, згідно з графіком».
Оновлення існуючої системи СОІ НДУ проходило в два етапи. Перший – тривав з травня по серпень 2017 року. НДУ провів конкурс між інтеграторами/організаціями, у результаті якого було обрано найбільш ефективний варіант реалізації розробленої моделі системи обробки інформації. У процесі проектування архітектури нової системи залучалися фахівці провідних світових виробників апаратного і програмного забезпечення.
В результаті був сформований перелік необхідного обладнання. Його придбання відбулося на другому етапі. Для цього НДУ скористався електронною системою публічних закупівель ProZorro. Переможцем тендеру стала компанія ТОВ «Центр Системної Інтеграції», яка спеціалізується на створенні рішень в галузі ЦОД. У цілому обсяг інвестицій, вкладених у модернізацію апаратної частини СОІ, склав 11 млн грн.
Оновлений резервний центр обробки даних, що забезпечить більш високий рівень захисту інформації щодо прав власності у системі депозитарного обліку, планується запустити до кінця 2017 року.

Довідка Finance.ua:

  • Національний депозитарій України створений відповідно до Закону України «Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні» для забезпечення функціонування єдиної системи депозитарного обліку.
  • Станом на 15.09.17:
    - відкрито рахунків ДУ – 221 (з них 8 у стані припинення здійснення депозитарної діяльності);
    - відкрито рахунків емітентів – 10493;
    - обслуговуються ЦБ: в кількості 4 162 819 122 820 на загальну номінальну вартість 1 711 820 753 569, 05 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас