iPhone X «злетить», але не цього року - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iPhone X «злетить», але не цього року - аналітики

Фондовий ринок
1265
Незважаючи на те, що iPhone X може виявитися в дефіциті в цьому році, смартфон вплине на ринок мобільних пристроїв і стане лідером продажів не тільки в США, але і в Західній Європі, вважають аналітики з Gartner.
За даними експертів, загальний обсяг продажів смартфонів в 2018 році складе майже два мільярди пристроїв, що на 6% більше показника нинішнього року. Ключову роль, кажуть фахівці, зіграє саме iPhone X, оскільки стане «відправною точкою» до абсолютно нових смартфонів.
Водночас вже в 2019 році може початися стагнація ринку смартфонів. Що стосується ринку ПК, який також є в звіті аналітиків, він переживає не найкращі часи, проте поки що потреба в ньому залишається.
Примітно, що третина опитаних експертами респондентів в основному використовують смартфон для різних завдань в дорозі – перегляду фільмів, пошти, месенджерів та соціальних мереж. В інших випадках вони вибирають або комп’ютери, або планшети.
Варто нагадати, що головним козирем iPhone X і головним джерелом проблем є система камер TrueDepth, що забезпечує безпрецедентну точність розпізнавання облич. Чому це сталося, розповів провідний аналітик компанії KGI Securities Мінг-Чі Куо.
За словами аналітика, саме через труднощі з виробництвом достатньої кількості модулів TrueDepth серійний випуск нового iPhone зіткнувся з серйозними проблемами. Навіть за найбільш зухвалими прогнозами, пропозиція почне повністю задовольняти попит лише до весни наступного року.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас