НКРЗІ дозволила електронну ідентифікацію абонентів зв'язку через ЕЦП, ID-картки і Bank ID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗІ дозволила електронну ідентифікацію абонентів зв'язку через ЕЦП, ID-картки і Bank ID

Казна та Політика
674
На вчорашньому засіданні Національна комісія з питань регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) не тільки прийняла рішення про конверсію частот в діапазоні 2600 МГц для впровадження зв’язку 4G, які добровільно звільнила «ММДС-Україна», а й затвердила ще один не менш важливий документ. Йдеться про нову версію Порядку реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі. Зміни повинні привести законодавство у відповідність із сучасними реаліями і створити умови для запуску відповідних електронних сервісів реєстрації (ідентифікації) абонентів. У числі іншого ці зміни необхідні для впровадження послуги MobileID, яку обіцяли запустити вже до кінця цього року.
Документ передбачає такі кроки:
  • впровадження можливості подачі заяви про реєстрацію за бажанням абонента як в електронній, так і в паперовій формі;
  • визначення процедури ідентифікації абонента з використанням електронного цифрового підпису, а також у разі встановлення оператором, провайдером телекомунікацій – інших альтернативних засобів ідентифікації особи, в тому числі з використанням системи електронної дистанційної ідентифікації BankID;
  • визначення вичерпного переліку документів, які абонент повинен подати оператору, провайдеру телекомунікацій для реєстрації;
  • визначення процедури підтвердження користування ідентифікаційною телекомунікаційною карткою, а також підтвердження отримання телекомунікаційних послуг без використання такої картки.
Президент «Київстару» Петро Чернишов вже привітав ухвалене регулятором рішення, заявивши, що при відповідній підтримці уряду сценарій, коли абоненти зможуть ідентифікуватися з будь-яких пристроїв за допомогою ЕЦП, ID-карток або Bank ID, скоро стане реальністю.
Залишається додати, що проектом передбачена 9-місячна відстрочка введення нових правил, необхідна операторам і провайдерам телекомунікацій для внесення відповідних змін у роботу власного обладнання.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас