Боротьба з бідністю: Нацбанк пояснив, чому в рази піднялася зарплата керівництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боротьба з бідністю: Нацбанк пояснив, чому в рази піднялася зарплата керівництва

Казна та Політика
1264
Посадові оклади керівництва Національного банку в вересні справді зросли за затвердженою радою НБУ методикою в зв’язку з їх приведенням до середньоринкового рівня.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Національного банку. «Протягом кількох років заробітна плата глави НБУ і заступників (членів правління Національного банку) залишалася незмінною – в кілька разів нижче середньоринкової заробітної плати членів правлінь банків України. Для наближення заробітної плати до вищевказаного середньоринкового рівня посадові оклади членів правління Національного банку було збільшено», – йдеться в повідомленні.
У НБУ пояснили, що за затвердженою радою методикою посадовий оклад глави НБУ встановлюється на рівні не вище середньоринкового розміру фіксованої заробітної плати глав правлінь українських банків України, а оклади заступників визначаються із застосуванням понижуючих коефіцієнтів від посадового окладу голови.
При цьому в НБУ зазначили, що проведене підвищення не стосується глави НБУ Валерії Гонтаревої, яка в травні подала президенту України заяву про відставку і перебуває у відпустці без збереження заробітної плати, не плануючи повертатися в НБУ. У НБУ запевнили, що зміни в майновому стані заступників глави НБУ будуть відображені в їхніх деклараціях і опубліковані на сайті Національного агентства з запобігання корупції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас