"Укртатнафта" підозрюється в участі в схемі розкрадання коштів з ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта" підозрюється в участі в схемі розкрадання коштів з ПриватБанку

Кримінал
296
Печерський районний суд Києва в рамках розслідування Генеральної прокуратури справи про розкрадання коштів “ПриватБанку” доручив Державній фіскальній службі провести позапланову документальну перевірку ПАТ “Укртатнафта” за період 2008-2016 роки.
Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду від 13 жовтня. Згідно з рішенням суду, ДФС повинна перевірити своєчасність і повноту сплати компанією податків і зборів, а також дотримання нею вимог валютного законодавства при фінансово-господарських взаємовідносинах з контрагентами за період з 1 січня 2008 по 31 грудня 2016 років.
Своїм вердиктом суд задовольнив клопотання Генпрокуратури, яка повідомила, що серед юридичних осіб, які брали участь у схемі трансформації кредитного портфеля “ПриватБанку” присутня і “Укртатнафта”. Зокрема, за даними слідства, з 20 жовтня по 22 листопада 2016 року, якраз перед націоналізацією фінустанови, “ПриватБанк” видав 36 юрособам кредитів на загальну суму 126,9 млрд гривень.
Ці кошти не затрималися на рахунках дебіторів, а відразу ж були переведені в рахунок погашення кредитів інших 193 юридичних осіб, які були видані “ПриватБанком” раніше. От саме серед цих 193 компаній і значиться “Укртатнафта”, майно якої таким способом було виведено з-під застави, оскільки її кредит був погашений поручителем.

Довідка Finance.ua:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку.
     
  • В результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля ПриватБанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав термін внесення застав по пов’язаних кредитах у ПриватБанку, однак колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали свої зобов’язання.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніх власників “ПриватБанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас