У Китаї можуть заборонити виробництво iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї можуть заборонити виробництво iPhone

Світ
1197
Найбільший американський виробник чіпів Qualcomm Inc просить суд заборонити виробництво і продаж iPhone в Китаї.
Зокрема, у своїй позовній заяві до суду Пекіна американський виробник чіпів звинуватив компанію Apple в порушенні патентів. “Apple використовує винайдені Qualcomm технології і не платить за них”, — цитується в повідомленні агентства представник компанії Крістіне Трімбл.
Раніше Apple звинувачувала Qualcomm в монополізації ринку, і виробника чіпів навіть оштрафували антимонопольні органи Південної Кореї, США і Тайваню. Після цього Apple перестала платити Qualcomm за ліцензії, що значно вплинуло на фінансові показники останньої. Так, акції виробника чіпів подешевшали з початку року майже на 20% і, за оцінкою аналітиків, Qualcomm втрачає майже $2 млрд щорічного доходу через відсутність платежів від Apple.
Тепер Qualcomm виводить судові розгляди з Apple на новий виток, звинувачуючи виробника смартфонів в порушенні патентних прав і вважаючи, що рішення регуляторів про штрафні санкції грунтувалися на неправдивих заявах.
Китай є найбільшим у світі ринком смартфонів. Крім того, як відомо, на території країни збирається більшість моделей iPhone.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас