Криптовалюта в Україні не заборонена законом - Данилюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалюта в Україні не заборонена законом - Данилюк

Фінтех і Картки
721
Статус криптовалюти в Україні не визначений законодавством, але це не означає, що криптовалюта заборонена, вважає міністр фінансів Олександр Данилюк.
Про це міністр написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підбиваючи підсумки роботи української делегації на щорічних зустрічах Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні, США.
За його словами, питання фінансових технологій стало одним з ключових на зустрічах у Вашингтоні як виклик для традиційних ринків і регуляторів.
“Є багато відкритих питань, і в Україні статус криптовалюти не визначено законом, але це не означає, що криптовалюта заборонена. Україна повинна стежити за світовими трендами і не втрачати шанс для використання нових технологій і інновацій у фінансовому секторі”, – зазначив Данилюк.
Міністр нагадав, що уряд разом з Національним банком та іншими регуляторами фінансового ринку із залученням експертів працює над тим, щоб досліджувати природу криптовалюти і сформувати позицію щодо відповідного регулювання в Україні.
Раніше в Національному банку України заявляли, що Bitcoin (криптовалюта) не потрапляє під визначення валюти, але при цьому майнінг (виготовлення криптовалют) не є порушенням законодавства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас